PLNT SALAD x AVOCADO CAESAR

Ingrediënten (voor 1 salade)

  • 1 kipfilet (200gr)
  • 3 appelkappertjes
  • 5 kappertjes
  • 3 kwarteleitjes (hardgekookt)
  • Parmezaanse kaas (20gr)
  • 1 avocado
  • 3el mayonaise
  • 4 ansjovisreepjes
  • ½ citroen

Bereiding
Een goede voorbereiding zorgt voor de mooiste en lekkerste salades. Neem alle ingrediënten binnen handbereik zodat je de afwerking van de salade in één beweging kan doen.

Als eerste grill je de kipfilet in een grillpan tot ze gaar is. Schaaf daarna de parmezaan in dunne schilfers. Hierna neem je de appelkappertjes, die snij je in twee, laat het steeltje eraan. Hak één van de ansjovisreepjes in fijne stukjes en halveer twee hardgekookte kwarteleitjes.

Neem de helft van de avocado en snij deze in fijne schijfjes. De helft daarvan gebruik je in je salade.

Avo Caesar Dressing
Neem een maatbeker en doe daar drie eetlepels mayonaise in, een halve avocado, 3 ansjovisreepjes, 1 hardgekookt kwarteleitje, 5 kappertjes en het sap van een halve citroen in een maatbeker. Mix tot een glad geheel.

Afwerking
Schik jouw verse PLNT salade in een diepe kom, schik daarover de gesneden kipfilet, de gesneden schijfjes avocado, de gehalveerde kwarteleitjes en appelkappertjes. Werk af met de geschaafde parmezaan en de gehakte ansjovis.

Je kan de dressing rechtstreeks op de salade doen of afzonderlijk houden.

Tip: gebruik overwegend de veldsla uit jouw PLNT box.