SALAD x VEGAN PULLED JACKFRUIT

Ingrediënten (voor 1 salade)

PLNT salade

  • 80gr jackfruit (blik)
  • ⅛ rode ui
  • olijfolie
  • 1 geel kerstomaatje
  • 1 rood kerstomaatje
  • 2 groene jalapeno pepers
  • Griekse yoghurt
  • Sriracha saus
  • 4el BBQ saus

Ingrediënten voor de bbq sauce

  • 1 teentje look
  • peper en zout
  • 1el olie (neutraal, bv. zonnebloemolie)
  • 1tl mosterd
  • 2el ketchup
  • 1tl chiliflakes
  • 2el bruine suiker
  • 1el honing

Bereiding
Wil je zelf de BBQ saus maken? Pers het teentje look fijn en meng alle ingrediënten bij elkaar. Geen moed om hieraan te beginnen? Geen zorg! In elke supermarkt verkopen ze BBQ saus in een flesje.

Neem een grote pan, doe daar een beetje olijfolie in en laat de versnipperde rode ui hierin fruiten. Voeg nadien het jackfruit toe, trek deze uit elkaar met 2 vorken, voeg 4el BBQ saus toe en laat verder aanbakken.

Maak fijne ringetjes van de jalapeno pepers (verwijder zeker de pitjes) en laat deze in een andere pan met olijfolie aanbakken.

Wanneer het jackfruit een gecarameliseerde look krijgt is hij klaar.

Sriracha Dressing
Meng een hoeveelheid griekse yoghurt naar wens met de Sriracha saus. Opgelet, heel pikant!

Afwerking
PLNT salade in een kommetje met daarop pulled jackfruit, de ringetjes jalapeno peper, fijn gesneden kerstomaatjes en rode ui. Werk af met sriracha saus.

Tip: gebruik overwegend de mosterdsla uit jouw PLNT box.