De voordelen van onze vertical farm

De bladgroenten en kruiden van PLNT hebben heel wat voordelen ten opzichte van traditionele en zelfs biologische landbouw. We zorgen het hele jaar door voor een waanzinnige kwaliteit. Daarnaast is onze teelt extreem milieuvriendelijk.

Waanzinnige kwaliteit, het hele jaar

Het ideale klimaat

Van en grijze koude Belgische weer hebben onze gewassen geen last. Via moderne technologie bezorgen we hen de temperatuur, aantal uren zon, vochtigheid en windsnelheid waar ze het meest gelukkig van worden.

Smaakvoller

De lekkerste basilicum? Die vind je in de zomer in Italië. En bij ons in Antwerpen, het hele jaar rond. We kunnen namelijk elk klimaat nabootsen. Aantal uren licht, temperatuur, hoeveelheid water, windsnelheid, alles wordt geoptimaliseerd voor het bekomen van de beste smaak.

Verser

Onze kruiden en bladgroenten komen rechtstreeks van onze Vertical farm naar je toe. Ze slaan het hele traject via veiling en groothandel over. Verser kan bijna niet, want als je wil laten we ze in hun substraat staan waardoor ze gewoon verder leven tot jij ze besluit te oogsten.

Altijd ‘het seizoen’

Onze planten genieten het hele jaar door van voor hun een ideaal klimaat. Hierdoor kunnen we het hele jaar door constant topkwaliteit leveren. Alsof het altijd ‘het seizoen’ is.

Extreem milieuvriendelijk

In de hoogte

Vertical farming zegt het al: we werken in de hoogte, hierdoor kunnen we op een veel kleinere oppervlakte een veel grotere opbrengst realiseren als traditionele horizontale landbouw. Wel 5 tot 10x zoveel zelfs!

Pesticidevrij

Bestrijdingsmiddelen? Insectensterfte? Niet bij ons. Onze planten zijn hermetisch afgesloten van de buitenwereld, dus onze heerlijke planten worden nergens mee bespoten. Niet chemisch, niet biologisch, nada. Je kan ze plukken en eten!

Korte keten

Om verser en CO2 neutraal te kunnen leveren, is onze keten zo kort als die maar kan zijn. Rechtstreeks van onze farm naar je keuken. Beter voor de smaak en voor de planeet.

Waterreccuperatie

Door onze afgesloten en gecontroleerde omgeving vangen we en hergebruiken we water opnieuw en opnieuw. Hierdoor gebruiken we 95% minder water per gewas dan traditionele landbouw.

CO2 neutraal

Vanaf de start werken we CO2 neutraal. Onze planten zetten natuurlijk CO2 om naar O2, we geven ze zelfs nog een beetje extra bij! En het kleine beetje wat we produceren (door leveringen van grondstoffen) compenseren we.

Op groene energie

Om onze CO2 voetafdruk zo klein mogelijk te houden, draait onze Vertical Farm op 100% Groene Energie.

Een steeds groeiende lijst aan soorten


In de Vertical Farm crëeren we de ideale condities voor jouw planten, heel het jaar rond.


We experimenteren graag en voegen steeds nieuwe soorten toe.

Ontdek ons aanbod

Uitzonderlijke bladgroenten & kruiden in jouw restaurant


Benieuwd hoe onze uitzonderlijke smaak jouw gerechten beter kan maken?

Ontdek hoe we werken