De voordelen van onze vertical farm

De bladgroenten en kruiden van PLNT hebben heel wat voordelen ten opzichte van traditionele en zelfs biologische landbouw. We zorgen het hele jaar door voor een waanzinnige kwaliteit. Daarnaast is onze teelt extreem milieuvriendelijk.

Waanzinnige kwaliteit, het hele jaar door

Het ideale klimaat

Van het grijze koude Belgische weer hebben onze gewassen geen last. Via moderne technologie bezorgen we hen de temperatuur, aantal uren licht, vochtigheid en airflow waar ze het meest gelukkig van worden.

Smaakvoller

De lekkerste basilicum? Die vind je in de zomer in ItaliĆ«. En bij ons in Antwerpen, het hele jaar rond. We kunnen namelijk elk klimaat nabootsen. Alles is geoptimaliseerd voor de beste smaak en de mooiste leafy’s en kruiden.

Verser

Onze kruiden en bladgroenten komen rechtstreeks van onze vertical farm naar jouw keuken of restaurant. Ze slaan het hele traject via veiling en groothandel over, dus verser kan bijna niet! Wil je zelf kiezen wanneer je oogst? Op verzoek krijg je de gehele plant.

Altijd ‘het seizoen’

Onze planten genieten het hele jaar door van voor een ideaal klimaat. Hierdoor behouden we altijd een topkwaliteit. Alsof het altijd ‘het seizoen’ is.

Extreem milieuvriendelijk

In de hoogte

Vertical farming zegt het al: we werken in de hoogte. Hierdoor kunnen we op een veel kleinere oppervlakte een tienvoud van de opbrengst realiseren vergeleken met conventionele horizontale landbouw.

Pesticidevrij

Bestrijdingsmiddelen en insecticiden? Niet bij ons. Onze planten zijn afgesloten van de buitenwereld, dus ze worden nergens mee besproeid. Je kunt ze direct oogsten en eten!

Korte keten

Om verser en CO2-neutraal te kunnen leveren, is onze keten zo kort als die maar kan zijn. Rechtstreeks van onze farm naar je keuken. Beter voor de smaak en voor de planeet, toch?

Waterreccuperatie

Onze afgesloten en gecontroleerde omgeving vangt en hergebruikt water opnieuw en opnieuw. Hierdoor gebruiken we 95% minder water per gewas dan in conventionele landbouw.

CO2 neutraal

Vanaf ‘t begin werken we klimaat-neutraal. Onze planten zetten CO2 om naar zuurstof, maar we geven ze zelfs nog dat beetje extra! Dat kleine beetje wat we wel produceren (door gebruik van grondstoffen) compenseren we hierdoor.

Op groene energie

Om onze CO2-voetafdruk zo klein mogelijk te houden, draait onze vertical farm 100% op groene energie.

Een steeds groeiende lijst aan soorten


Op onze farm creƫren we de ideale condities voor jouw planten, heel het jaar rond.


We zijn steeds op zoek naar nieuwe exotische kruiden, bloemen en bladgroenten!

Bekijk ons assortiment

Spectaculair smakende producten voor je RESTAURANT OF EVENT?


Benieuwd hoe onze producten jouw gerechten beter kunnen maken?

We brengen je graag verse samples!

Kom hier meer te weten!